Spring naar inhoud

Eerder gespeelde stukken

2023 Handelsonderneming Hoebels: De familie Hoebels heeft een slechtlopende zaak in, zoals ze zelf zeggen 2e handskleding, telefoons en 3 wieler kinderfietsen. Het opzetten van een pension moet redding brengen. Regel bij een postorderbedrijf gewoon elke 2 weken nieuwe bedden en inrichting, zorg voor gasten en het geld komt binnen. Maar zoals het hoort in een blijspel, valt dat allemaal wat tegen.

2019 Dwaallichten: Burgemeester Kas Kinkels en zijn ja-knikkende raadsleden zijn meer met hun eigen dan het gemeentebelang bezig. Als de vrouwen een tegenbeweging beginnen voor de komende raadsverkiezing knijpen ze hem wel. Daarom moet een medewerker van het gemeentehuis als vrouw infiltreren bij de dames. Deze actie keert zich echter snel tegen hem als Geert/Geertje beide partijen in een chantabele positie brengt. En dan hebben we het nog niet eens over de foto's die stripclub de Roze Panter van hem heeft!

2018 De Meesterboxer: Openluchtspel hoofdveld VV-Hattem openluchtspel. zie ook 2006.

2017 Baakman en Baakman: De vrijgezelle gebroeders Baakman wonen samen in 1 huis. Nou ja huis…, uit pure gierigheid van de oudste Baakman, een luie 2e-rangs uitvinder, wonen ze vooral in de schuur. Dan hoeven ze het huis niet warm te stoken. De jongere broer werkt de hele dag in de bouw en is eigenlijk te goed voor zijn broer en iedereen. Als zij een klus aannemen om de zolder van een stel kennissen op te ruimen, leidt dat tot vreemde situaties. Er zat toch een schilderijtje bij? Waar is die opeens gebleven? En waarom heeft de politie zo’n interesse in het nichtje van de broers? Dat wil de nieuwsgierige buurvrouw ook wel eens weten!

2016 De Hoekpaal: 2 Vrolijke vagebonden, (die zichzelf meer zien als levensgenieters) bezoeken in hun rondzwervingen een pleintje van een kleine gemeente. Ze zijn daar geen onbekenden en weten wat er leeft onder de bewoners. Alleen die paal in de hoek, daar is iets mee, maar wat? Dat weten ook zij niet precies. Die paal zorgt in ieder geval voor een hoop onrust onder de bewoners, omdat niet iedereen er even gecharmeerd van is. En terwijl onze zwervers een beetje stoken en porren bij de bewoners in hun pogingen aan een gratis broodje en bakkie koffie te komen, wordt het voor de kijker op het einde duidelijk wat het verhaal achter de paal is.

2015 Cafe Dubbel D: De dames Dorien en Derkje zijn moderne vrouwen die al jaren een dorpskroeg met feestzaal runnen. De zaken lopen steeds slechter en van de bezoeken van stamgasten kan de kachel niet blijven branden. Als er nieuwe “stadsen” in het dorp komen wonen, wedt de gierige Berend om een borrel dat het geen blijvertjes zullen zijn. Maar Kees en Juul  verbouwen de gekochte boerderij flink en gaan nergens heen.

2014, Boer’n op vrijerstoer’n: 4 Broers moeten van de schoolmeester en de dominee maar eens gaan trouwen, ze zijn immers allang geen 20 meer... Maar het valt niet mee om de juiste dames voor ze te vinden.

2013, Niet elke haan kraait: Een oude boer en zijn jonge maar niet erg assertieve vrouw hebben de boerderij verkocht en gaan voor het eerst op vakantie. De andere pensiongasten trekken zich het lot van de jonge boerin erg aan. Haar man is namelijk een moeilijk heerschap…

2012, Gevaarlijk Snoepgoed: Johan dacht echt dat hij zijn eigen vrouw mee naar huis had genomen van het bal masque. Maar dat blijkt een dure vergissing... En wat wil toch die man die “snoepie” steeds komt opeisen?

2011 Spieker Willem: De lokale timmerman heeft ,samen met zijn maat de veldwachter, een nacht vol drank achter de rug. Als er dan allerlei dingen in het dorp gebeurd zijn die naar hem wijzen, is het een hele toer zijn onschuld te bewijzen.

2010, Zeg kan ik je man even lenen?: Veel verwarring rond om 2 buurvrouwen, waarbij de ene ongetrouwde buurvrouw de echtgenoot van de de ander wil lenen om haar tante uit Rusland voor de gek te houden.

2009, Wat een Smiesterd: In een gemeentehuis waar totale wanorde heerst, is de wethouder zwaar overspannen, de burgers worden belachelijk gemaakt met hun problemen en twee lichtgelovige winkeliersters zijn de smeerolie voor de roddels in het dorp met natuurlijk alle gevolgen van dien.

2008: De Juffer en de Jongs: De eenzame, verarmde weduwe van stand in het dorp neemt 2 boeren broers in huis, terwijl hun boerderij wordt opgeknapt. Veel hilariteit om de botsende culturen.

2007, Plattelandshotel het Reekalfje: Verschillende gasten, ieder met hun eigen geheim komen samen in het Reekalfje. Een klassiek verhaal met veel deuren die elke keer net op tijd op en en dicht gaan.

2006, De Meesterboxer:De caféhouder verteld zijn vrouw dat hij bokskampioen is en daarom zo vaak op stap is. Maar wat hij werkelijk doet is een heel ander verhaal...…