Spring naar inhoud

Uitvoering 2023 weer gespeeld

Geslaagde uitvoeringen na jaren wachten voor Advendo

Nadat de voorstellingen in 2020 kort van tevoren geannuleerd moesten worden door de Corona maatregelen, had niemand kunnen denken dat het tot eind maart 2023 zou duren, voordat de voorstelling van “Handelsonderneming Hoebels” door de leden van Advendo dan toch gespeeld kon worden.

Na weer een half jaar opnieuw repeteren en werken aan het decor was het dan zover. 4 Avonden met in totaal ruim 700 bezoekers, lieten zien dan het amateurtoneel nog steeds leeft onder de Hattemers. En als het publiek na 2 zinnen zang door “Leentje” al begint mee te doen met de opening van het stuk, dan weet je als speler, “dit wordt een leuke avond”.

En leuke avonden waren het. Het publiek kon genieten van de capriolen van Johan Hoebels, eigenaar van een zaak in allerlei 2e hands zooi, en een voorliefde voor het dragen van jurken. Dit tot verdriet van zijn vrouw Leentje, had ze dit vooraf geweten, dan was ze nooit met hem getrouwd zegt ze zelf.

Op een dag komt hun losbandige dochter Jopie thuis met haar nieuwe vrijer Brutus, “een jager op kangoeroe’s”. Die jager heeft wel een idee, als Johan nu eens een pension begint in de vele lege kamers?
De 1e bezoekers zijn er al gauw, de nieuwe wijkagent, een chique echtpaar waarvan de man nogal een rokkenjager is en de schoonmoeder van Johan, die notabene aan de overkant van de straat woont. En hij hef al zo’n hekel an zien schoonmoe…

Als vervolgens Leentjes moeder “opoe Bertha” de zaak op stelten zet, met een stel handgranaten van de speelgoedwinkel, die soms toch minder nep zijn dan je zou verwachten, is het feest compleet. Zeker als ze ook nog per ongeluk de sociaal werker opblazen die geregeld langskomt vanwege de vele klachten door de buren…
Gelukkig voor Johan komt hij aan het eind overal mee weg en het applaus van het publiek was het bewijs voor de spelers en regisseur dat ze de spijker op de kop geslagen hebben met “Handelsonderneming Hoebels”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *