Spring naar inhoud

Jubileum voorstellingen 2016 Advendo met een oranje randje

Afgelopen week heeft Advendo in de MFC Marke haar jaarlijkse voorstelling gegeven. Traditiegetrouw zijn de voorstellingen van Advendo goed bezocht, en daarom is er dit jaar wegens het 60-jarig bestaan een extra voorstelling gegeven op woensdag. Bij binnenkomst werden de gasten door de mensen van Advendo en de Marke ontvangen met een kop koffie en een A3 bonbon met Advendo logo. De sfeer was dus meteen al goed in de foyer nog voor de zaal open ging, en met de goede licht- en geluidsinstallatie van de Marke, was het voor alle bezoekers goed te volgen welke verwikkelingen er allemaal plaatsvonden op het toneel. Het stuk werd alle avonden geopend door onze eigen stadsomroeper Piet Schuijn.

Het stuk van 2016 was “De Hoekpaal”. Zwervers Kobus en Hannes (Jan vd Beek en Bob van Regteren) slapen af en toe op het bankje bij de paal op het plein. Dit tot groot ongenoegen van ambtenaar Pierre (Michel Mulder) die zijn vrouw Tillie (Geja Eghuizen) meer als huishoudster dan als echtgenote behandelt. Pierre wil de paal laten weghalen door gemeentewerker Stijn (Willem Kollumer ). Maar caféhouder Klaas Vaak (Joop Bode) en Belgische dame Ammelie (Janneke de Jong) denken daar anders over, voor hen heeft de paal een bijzondere betekenis. De oude vrijsters Stien en Lien (Carla Broekhuis en Janny Snijder) houden alles en iedereen van achter de gordijnen in de smiezen. Zij zorgen voor een hilarische scene bij het vinden van een buis met een document in het gat waar de paal in moet. De zwervers en de dochter  Karlien Vaak (Ilce Smallegoor) zorgen voor een onverwachte verrassing tijdens de onthulling van de nieuw geplaatste paal. Deze onthulling wordt begeleid door het zingen van het Hattems stedenlied door spelers en figuranten, ondersteund door muzikanten van Ontwaakt. Iets wat gezien het applaus door het publiek erg gewaardeerd werd. Na het toosten met een drankje van kelner Albert (Albert Bouwmeester) werden de laatste minuten gespeeld waarin alles op zijn plaats viel.

Op zaterdagavond was burgemeester Jan Willem Wiggers als toeschouwer in de zaal. Hij had ook een belangrijke taak, als speciale figurant was hij na de voorstelling even de burgemeester van het pleintje op het toneel. Daar had hij een speech voor Aly Sneller die samen met Gerrit Sneller al 60 jaar, sinds de oprichting, lid is van Advendo. Zij hadden ook een figurantenrol dit jaar. Naast dit lidmaatschap heeft Aly veel voor de Hattemse gemeenschap gedaan, bijvoorbeeld bij VV-Hattem en (schmink)activiteiten voor 5 december. Pas aan het eind van de speech wordt de reden van dit alles duidelijk voor Alie, zij wordt door de burgemeester benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Een verdiende erkenning voor alles wat zij voor Advendo en Hattem gedaan heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *