Spring naar inhoud

Advendo Hattem zet succes in 2017 voort

En dat succes bestaat uit volle zalen voor de uitvoeringen van het blijspel “Baakman en Baakman”door toneelvereniging Advendo in het MFC de Marke te Hattem.
Nadat bij het 60 jarig jubileum in 2016 bleek dat er genoeg belangstelling was voor 4 avonden, hebben de leden de stoute schoenen aangetrokken en besloten hier mee door te gaan.

De bezoekers konden afgelopen week genieten van het  gekibbel van de gebroeders Harm en Leo Baakman (Jan vd Beek en Joop Bode). En met kromme tenen kijken naar het kleffe echtpaar Reewinkel (Janneke de Jong en Michel Mulder). De beide broers en hun huisvriend Job (Willem Kollumer) hebben de zolder van de Reewinkels opgeruimd. Daarbij is echter per ongeluk ook een erfenis in contanten verdwenen waarvan de Reewinkels eerst niets afwisten!
Zij proberen deze vervolgens terug te bemachtigen, zonder dat de broers dit door hebben. Ondertussen nemen de broers ook nog hun zwangere nicht Karin (een knappe debuutrol van Marlinda Wonnink) in huis, en doet de politie (Carla Broekhuis) onderzoek naar wat foute vrienden van Karin. De ouders van Karin (Geja Eghuizen en Mark Nikkels) zijn verdeelt over het gedrag van hun dochter. Pa wil er niets van weten en is vooral druk met zichzelf, terwijl ma zich grote zorgen maak over haar dochter die “vrogger altied marreqin wilde word’n”. Geja Eghuizen is door het stuk heen op sterke en luidruchtige wijze aanwezig, dit tot groot vermaak van de zaal.

Intussen gooit de bemoeizieke buurvrouw Leida (Janny Snijder) geregeld olie op het vuur en komt sportmaatje Gait (Bob v. Regteren) geregeld kijken of Harm wel genoeg oefent voor het kampioenschap armdrukken. Kortom genoeg materiaal voor een leuke avond. Maar zoals altijd komt alles goed en vinden nieuwe geliefden elkaar.

Familie, vrienden, collega’s, leden van bevriende verenigingen en de vaste fans van Advendo, het publiek was divers. Maar op alle avonden kon Advendo rekenen op een groot applaus na afloop en positieve reacties in de foyer. De spelers waren zelf ook tevreden over hun spel, en na de zomer kunnen zij weer met frisse moed gaan werken aan het stuk voor seizoen 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *