Spring naar inhoud

Voorverkoop 2019 toneelvereniging Advendo binnenkort van start

Na het bijzondere uitstapje in 2018 naar het hoofdveld van VV-Hattem voor een openluchtspel, speelt Advendo dit jaar weer “gewoon” in MFC de Marke. Ook dit jaar vertrouwt Advendo op een leuke klucht om het publiek een ongedwongen en plezierige avond te bezorgen. Het stuk heet “Dwaallichten”, oorspronkelijk in het Duits geschreven door Bernd Gombold. Maar door de leden uiteraard uitgevoerd in een mix van Hattems dialect en Nederlands, afhankelijk van de rolbezetting.

De schrijver, waar Advendo al eerder een stuk van heeft gespeeld, lijkt een voorkeur te hebben voor stukken waarin burgemeesters en leden van het gemeentehuis op de hak worden genomen.
Want evenals in het vorige stuk (Wat een Smiesterd) heeft de burgervader het zwaar. De verkiezingen staan voor de deur en waar hij al jaren met zijn raadsleden een soort gezelligheids(drink)club vormt, dreigen er nu donkere wolken boven de stembus. Een aantal vrouwen en echtgenotes heeft besloten een tegenbeweging te vormen, en het luilekker leventje van burgemeester en raadsleden staat dus op de tocht. Om te achterhalen wat de dames van plan zijn heeft hij een spion nodig, maar al gauw blijken zijn snode plannen zich tegen hem te keren!

Om te zien hoe dit afloopt bent u woensdag- t/m zaterdagavond 27, 28, 29 en 30 maart van harte welkom in MFC de Marke. Op zaterdag is er livemuziek na de voorstelling. Elke avond in de pauze zullen loten verkocht worden, waarvan de opbrengst Advendo ondersteunt in hun jaarlijkse inspanning een mooi stuk voor u op te voeren.


Kaarten zijn vanaf 20 februari voor € 7,50 te koop op onderstaande adressen. Behalve enkele plaatsen vooraan voor mensen met bijv. een rolstoel, is het niet mogelijk plaatsen in de zaal te reserveren.

W. Kollumer, Hogenkamp 82, tel: 038-4445890
Cafetaria ‘t Knienhol, Hollewand 22, tel: 038-4440312

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *