Spring naar inhoud

Weergoden waren Advendo in 2018 gunstig gezind.

Toneelvereniging Advendo heeft eind mei 2018, als onderdeel van VV Hattem 100 jaar, haar jaarlijkse voorstellingen op het hoofdveld van de voetbalvereniging uitgevoerd.
En hoewel van tevoren de weersvoorspellingen erg goed waren, hebben de leden hem de afgelopen toch geregeld geknepen als de wind weer opstak of het KNMI een weeralarm afgaf.
Al sinds 1e Pinksterdag waren de leden druk met het opbouwen van het indrukwekkende decor, dat deze winter in de oude hallen van Consmema was gebouwd. Tijdens 3 avonden met goede publieke belangstelling heeft Advendo het stuk “De Ringmeester” gespeeld.

Caféhouder Bertus Lubbers (Jan vd Beek) mag van zijn vrouw (Carla Broekhuis) alleen maar gezond groenvoer eten. Hij heeft daarom met zijn maten en hulpen in de bediening (Bob v Regteren, Joop Bode en Janneke de Jong) een plan bedacht. Hij doet alsof hij gaat boksen, om zo buiten de deur te kunnen boemelen… Maar als zijn dochter Ginie (een goede debuutrol van Janita Keijl) thuiskomt met een echte bokser (Mark Nikkels) en zijn zoon en naamgenoot Bert (Michel Mulder) een geheime verhouding heeft met de danseres Helga Bransing (Marlinda Wonnink) zijn voor Bertus de rapen gaar! Zijn vrouw meent dat hij degene is die een verhouding heeft met Helga en zijn boksdekmantel valt ook snel in duigen.
Zijn vrouw wil scheiden en Bertus krijgt letterlijk de klappen. In navolging van zijn zwager Bertus, besluit ook Tinus (Willem Kollumer) een nephobby te verzinnen om zo onder zijn bazige vrouw (Janny Snijder) uit te komen. Hij heeft echter wel een heel originele oplossing bedacht om haar de stuipen op het lijf te jagen, door te doen alsof hij in het kanaal gesprongen is!
Maar aangezien het een klucht is en blijft, komt alles goed en (her)vinden de liefdes elkaar.

Het stuk werd muzikaal ondersteund door de Kleikloeten van Ons Genoegen en de junior voetballertjes van VV Hattem waren figurant als “kampioen”.
Na uiteindelijk 3 dagen met droog weer is het avontuur in de buitenlucht succesvol afgelopen voor Advendo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *